Radnóti Miklós Két karodban-magyar-cigány nyelven Műfordító-előadó: Kovács Hajnalka. Zene: Tini Chris

Views: 54

Comment by Tini Chris on July 28, 2012 at 17:55

http://www.youtube.com/watch?v=v3CytN7EeKI


2012. augusztus 2. Roma Holokauszt Megemlékezés - Free Artists-Szabad Művészek Rendezvényszervező-Művész közvetítő iroda és a Magyar-Cigány-Országos Biztonsági Hálózat Béke és- Jogvédő Egyesület elnöke és tagjai szervezésében. ÖRKÉNY

Comment by Tini Chris on August 11, 2012 at 18:19

Tisztelt Farkas Flórián Képviselő Úr!


Elnézését kérem, hogy levelemmel zavarom, de fontos információt szeretnék Önnel közölni.
Szíves tájékoztatásul leírom Önnek, hogy az elmúlt évek során, a magyarországi roma származású művészek nem kapták meg azokat a lehetőségeket, amelyeket a kormányzat mint kulturális autonómia megvalósítása céljából előirányzott. Sem anyagiakban,sem erkölcsiekben nem kapták meg a méltó tiszteletet. A művészek nem csak belső kényszerből alkotnak,nem önmagunknak. Nyomot szeretnénk, hagyni értékeket a jövő nemzedékének. Tudatában vannak annak a ténynek, hogy a roma népességünk egyik pozitív értékhordozói. A mai magyarországi politikai hangulat a romákkal szemben, oly erős ellenérzésekkel viseltetik, hogy ennek enyhítése érdekében pozitív értékeket, kell felmutatni amely enyhítheti a cigánysággal szemben fennálló súlyos negatív megítéléseket. A művészekkel teljesen egyetértek, a tekintetben,hogy már régen érett a helyzet arra, hogy átgondolja a kormányzat és Ön tisztelt Képviselő Úr, hogy művészeink tevékenységük kifejtésében, roma népességünk kulturális autonómiáját szolgálják, amely egyetértésben van, a kormány akaratával, és a kisebbségi törvénnyel.
Én jómagam teljesen egyetértek azzal, a szándékkal,hogy átlátható nyomon követhető támogatási rendszert alakítsanak ki, amely megszünteti az eddig fennálló korrupciót. A fantom civil szervezetek tevékenysége eddig nem volt összhangban a kisebbségi törvénnyel. Tisztújító üléseket nem tartottak, mandátumuk lejárt. A művészeket ingyen, kihasználva hívták fellépni.
Alapos kivizsgálás után a megszüntetésüket javaslom. Továbbá, az adófizető állampolgárok és az Unió ez irányú támogatása, nem ért el a cigányság művész rétegéhez. Anyagiakban, nem kaptak támogatásokat.
Kötelességemnek érzem, hogy nevükben, kérelemmel folyamodjak Önhöz. Az elkötelezett roma művészek nemzetiségünk hasznára és a többségi társadalom megbecsülését, célozva segítse elő, és legyen Ön az a kultúrtörténelmi szempontból fontos személy, aki hasznos tevékenységük érdekében, megbecsülésben, támogatja, közös ügyünket.
Ezentúl ne fordulhasson elő, hogy az életüket a művészetnek szentelő,alkotóink letegyék az ecsetet a tollat a hangszereiket elkeseredésünkben.
A cigány származású művészek nagy része mély szegénységben él, éhezik ahelyett,hogy a magyar társadalom megbecsült művészei lehetnének. A roma érdekképviseleti rendszerben nagy mértékben csalódtak már.

Tiszteletet Képviselő Úr!

Tisztelettel kérem, érezzen felelősséget, hiszen a fent leírt művésztársadalommal, nem törődik senki. Szívesen válalnám ezt a feladatot az Ön irányításával !
Továbbá szeretném Önnel közölni, hogy már egy jó ideje regisztrált munkanélküli vagyok.
Szívesen dolgoznék az Országos Cigány Önkörmányzatnál. Újságíró, Reklám-marketing ügyintézői végzettséggel rendelkezem. Továbbá több tíz éve kultúrális rendezvényeket szervezek-rendezek.
Örömmel segíteném a munkáját mint újságíró, reklám-marketing ügyintéző, könyvtári vezető-dolgozó vagy kulturális programszevező.Levelemhez önéletrajzom, motívációs levelem csatolom.
Kérem számomra egy személyes megbeszélésre biztosítson lehetőséget.

Megkülönböztetett Tisztelettel:
Gányi Miklósné- Tini Chris tinichris

Add a Comment

You need to be a member of World Artists Initiative "Khetanes" to add comments!

Join World Artists Initiative "Khetanes"

Join us on Facebook and Twitter

Latest Activity

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Segítség kérés...

Started by Tini Chris. Last reply by Grattan Puxon Mar 13, 2018. 6 Replies

My dear friend, my friends! Please do help me in Hungarian Gypsies! Racism xenophobia in our country has escalated. It is increasingly difficult for peace!Continue

Democratic Transition

Started by Grattan Puxon Feb 23, 2018. 0 Replies

Grattan Puxon said…I write to let know about plans for the Jubilee World Roma Congress taking place in London next summer [1-5 August]. For the first time it will be possible for all members of our communities (over 16) to vote electronically in the…Continue

The photos I took Gypsy

Started by fehmi açar. Last reply by Stoimen Nov 19, 2017. 1 Reply

I'm an amateur photographer myself I have great photos I'm pulling Romani Gypsy photosContinue

© 2022   Created by Stoimen.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service